Karadeniz’in doğal yapısı ile ilgi çeken Akçakoca;

      Denizi, Kumu, Balıkçı Barınağı, her mevsimin özelliğine göre Balık çeşitleri, Gün batımı, Sivil ve Dini Mimarisi, Dağ Çileği, Kestane Balı, Fındığı, kilometrelerce uzanan Plajları, yemyeşil Bitki Dokusu, Piknik ve Mesire Alanları, Tarihi Anıt Ağaçları, Tarihi Ceneviz Kalesi, Mağarası, Şelaleleri, güler yüzlü insanları ve Yöresel Ağız Tatları ile hayranlık uyandırıyor.

      Akçakoca, Karadeniz Bölgesinin batı ucunda, Orta Anadolu’nun denize açılan en yakın penceresi konumunda olup, İstanbul ve Ankara gibi iki Metropolün arasında yeşil ve mavinin kaynaştığı şirin bir tatil beldesidir. Düzce iline 37 km. mesafede bulunan bölge aynı zamanda Düzce ilinin en büyük ilçesidir.

     Karadeniz sahillerinde mavi bayrak alabilen tek turizm merkezi Akçakoca’dır. 35km. yi bulan sahili boyunca çok sayıda kumsallı plajları var. Bir yanı boydan boya deniz, yer yerde Karadeniz’in heybetli dalgaları tarafından oluşmuş yalıyarlar bulunmaktadır. Bunların en yükseği Ceneviz Kalesi ile Değirmenağzı arasında ve 30mt.yükseklikte bulunan Soyat yalıyarlarıdır. Kıyı boyunca yer alan mağaralar barındırması sebebiyle de Fok Kayaları olarak da anılıyor.

      Akçakoca, Deniz-Kum-Güneş ekseni yanında, başta doğa turizmi olmak üzere birçok alternatif turizm olanaklarıyla ayrıcalıklı bir konumdadır. dalma meraklıları, sörf yapmak isteyen heyecan tutkunları, yelken sporuyla denizin mavi dünyasına açılmak ve olta balıkçılığına meraklı olanlar için alternatifler sunuyor.

      Batı Karadeniz’in önemli turizm merkezlerinden biri alan Akçakoca; İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli gibi metropollere 2.5 – 3 saat uzaklıkda olup otoyolla çok kolay bir ulaşıma sahipdir. Hangi yönden gelinirse gelinsin D.100 otoyolunun Düzce ili turnikelerinde çıkış yapılarak Akçakoca yoluna girilir. 35 km.lik şehirlerarası yolu yeşillikler içinde katederek Akçakoca’ya varılır.

Akçakoca Etnografik Kültür Envanteri      
Gün batımı
Sivil ve Dini Mimarisi                                  
Yöresel Ağız Tatlar
Plajlar                                                         
 Tarihi Ceneviz Kalesi 
Mağara
Şelaleler